A megszokott könyvelőiroda vs. online iroda

márc 25, 2021 | Jó tudni

2019-ben az ügyfeleink 90%-a papír alapon hozta nekünk a könyvelési anyagokat. 2020-ban az ügyfeleink 90%-a mindezt online intézi.

Hogyan lehetséges ez?

2019 év végén belevágtunk egy új szoftver bevezetésébe (szeretünk kilépni a komfortzónánkból és mindig keressük az lehető leghatékonyabb megoldásokat), amit elsősorban a nagyon sok számlával rendelkező nagyobb ügyfeleink számára gondoltunk előnyösnek, velük ezt meg is konzultáltuk a döntés előtt.

Belevágtunk, és ha már elindultunk ebbe az irányba, írtunk egy tájékoztató kör e-mailt az összes ügyfelünknek az új lehetőségről. Az eredmény meglepő volt, az ügyfelek túlnyomó része azonnal lecsapott a lehetőségre, így pár hónap alatt átálltunk az online könyvelőirodai működésre.

Hogyan is működik ez a típusú ügyvitel?

Első és legfontosabb, hogy a könyvelési díj nem változik, hiszen ez a módszer win-win helyzet, mind az ügyfél, mind a könyvelő számára hatékony megoldás.

1.)

A szoftverre a könyvelőiroda fizet elő, és biztosít az ügyfél számára egy „fiókot”, ahová feltöltheti a könyvelési dokumentumait, számláit, bank kivonatait. A feltöltéssel azonnal megoldott a törvényeknek megfelelő archiválás is. A legegyszerűbb megoldás, ha a vállalkozó a költségszámláit e-mailben kéri a partnereitől, mivel ekkor ki sem kell nyomtatnia a számlát, csupán feltölti a felületre.

2.)

A vállalkozó feltöltött számlákhoz egyenként üzenetet vagy kérdést kapcsolhat a könyvelő számára, például megadhatja hogy milyen költséghelyhez tartozik a számla, megkérdezheti, hogy ez elszámolható költség-e.

3.)

A számlákat nem kell hónap végéig gyűjtögetni, folyamatosan lehet feltölteni a felületre.
A számlákhoz kapcsolódóan a vállalkozó jelölheti magának, hogy már elutalta, vagy még van vele teendője.

4.)

Ezzel a fiókkal a vállalkozó opcionálisan kap egy ingyenes online számlázó programot is, amit nem kötelező igénybe venni.

5.)

A számlák több szempont szerint visszakereshetőek, PDF-ben újra és újra letölthetőek, vagyis ez a megoldás helyettesít egy külön dokumentumkezelő szoftvert – aki bajlódott már több 100 pdf fájl jól kezelhető rendezésével, az pontosan tudja, hogy dokumentumkezelő nélkül a pdf számlák kezelése rengeteg időt, odafigyelést és energiát igényel, és a visszakereshetőség dokumentumkezelő nélkül nagyon nehézkes.

Összefoglalva elmondható, hogy a közösen használt online felületen a könyvelő és az ügyfél hatékonyan és gördülékenyen tudja intézni a számlákkal kapcsolatos adminisztratív feladatokat.

Kérdésed van? Szeretnéd, hogy segítsünk?

Mi már tűkön ülve várunk a vonal másik végén.

Miben segíthetünk?

Cégalapítás, könyvelés, kontrolling, adótanácsadás, virtuális irodavezetés – vagy akár mind együtt?
Megkeresésedre a lehető leghamarabb személyre szabott ajánlatot adunk.

Controlling

Cash flowt tervezünk, havonta gyorsmérleget, negyedévente kimutatásokat készítünk. Velünk céged vagyoni helyzetéről mindig pontos képed lesz, mert rálátást biztosítunk a pénzügyeket érintő valamennyi fontos történésre. További részletek...

Adótanácsadás

A pénzügyek stresszt okoznak. Akkor pedig különösen, ha adózással is párosulnak. Óvd a céged (és az egészséged), üljünk le, és néhány óra alatt tisztázzuk a fontos adózási kérdéseket. További részletek...

A te online irodád

Papírmentes könyvelés, online. Ezt nemcsak a környezet hálálja meg, hanem a céged is, hiszen rengeteg adminisztratív tehertől szabadítunk meg. További részletek...

Cégalapítás

Vállalkoznál, de nem tudod, milyen formán éri meg? Segítünk a kezdeti lépésektől, egészen a pénzügyi stratégia megszületéséig. Mindent elmagyarázunk és megcsinálunk, amire szükséged van. További részletek...

Külsős bérszámfejtés

Ne a béreken spórolj, hanem a bérszámfejtésen. Így munkatársaid lojálisak, a céged pedig sokkal nyereségesebb lesz. További részletek...

Könyvelés

Mi imádjuk, de pontosan tudjuk, hogy a könyvelés a vállalkozói lét legunalmasabb és idegörlőbb része. Hagyd ránk, és foglalkozz azzal, ami értéket teremt az ügyfeleidnek – és így cégednek. További részletek...