KATA tanácsadás

márc 25, 2021 | Jó tudni

Sokan gondolják, hogy „KATÁ-snak nem kell könyvelő”, és belevágnak KATÁ-s vállalkozás alapításába és önálló ügyintézésébe.

Jobb esetben néhány hónap, rosszabb esetben néhány év múlva szembesülnek az alapításkor elkövetett hibákkal – és mint tudjuk, az ilyen jellegű hibák akár több tíz- de inkább több százezer forintos anyagi kárt okozhatnak.

Természetesen lehetséges egy KATA vállalkozást könyvelő nélkül működtetni, azonban KATA EV megalapítását senkinek nem javasoljuk könyvelői, adótanácsadói szaktudás nélkül megoldani, mivel a KATA EV is egy egyéni vállalkozás, annak minden jogkövetkezményével együtt.
Alapításkor sok szempont mérlegelése, figyelembe vétele szükséges, amelyek sosem sablonosak, nem húzhatóak rá egy sémára, ezért minden esetben az egyéni, személyre szabott tanácsadás a leghatékonyabb.

Ilyen szempontok például: a vállalkozónak van-e munkaviszonya, a munkaviszony heti hány órás, a jövőben várható-e a munkaviszony tartós fennmaradása.ogyan tervezi a nyugdíját, hogyan tervezi a betegség esetén a megélhetését, tervez-e gyermeket a következő 1-3 évben, tervez-e hitelfelvétel, a tevékenység engedélyköteles-e,várhatóan mennyi lesz az éves árbevétele? Lesznek-e olyan vevők, akiktől éves szinten 3 M Ft feletti bevételre számít, a tevékenység jellege kereskedelem vagy szolgáltatás, és az egyéni kérdések és problémák száma még hosszan sorolható.

Vállalkozóként sok-sok órán át kutathatsz a neten, hogy a fenti kérdésekre válaszolj, azonban valóban órákat, napokat, heteket szeretnél eltölteni olyan témával, ami nem a szakterületed?

Számodra a leghatékonyabb, ha azzal foglalkozol, amit szeretsz, amihez értesz, vagyis a vállalkozásod fejlesztésével.z alapítási és adózási kérdéseidre pedig egy 2-3 órás személyes tanácsadás során megkaphatod a választ, illetve az alapítás összes adminisztratív terhét levesszük a válladról.

Miután a vállalkozásod sínen van, és elintéztük az alapítás összes adminisztratív feladatát, illetve megbeszéltük a további teendőidet, akkor már tényleg nyugodt szívvel viheted az üzletet könyvelő nélkül. Ebben az esetben is javasoljuk legalább évente egy alkalommal a szakmai konzultációt, hiszen a te élethelyzeted is változik, a vállalkozásod is fejlődik, és nem utolsó sorban, az adótörvények folyamatosan változnak.

Természetesen nálunk lehetőség van havidíjas szolgáltatásra, amelynek kulcseleme a folyamatos rendelkezésre állás. Válaszolunk a kérdéseidre, illetve folyamatosan tájékoztatunk a téged érintő törvényi változásokról, és természetesen minden adózással kapcsolatos adminisztratív feladatot elvégzünk helyetted.

Kérdésed van? Szeretnéd, hogy segítsünk?

Mi már tűkön ülve várunk a vonal másik végén.

Miben segíthetünk?

Cégalapítás, könyvelés, kontrolling, adótanácsadás, virtuális irodavezetés – vagy akár mind együtt?
Megkeresésedre a lehető leghamarabb személyre szabott ajánlatot adunk.

Controlling

Cash flowt tervezünk, havonta gyorsmérleget, negyedévente kimutatásokat készítünk. Velünk céged vagyoni helyzetéről mindig pontos képed lesz, mert rálátást biztosítunk a pénzügyeket érintő valamennyi fontos történésre. További részletek...

Adótanácsadás

A pénzügyek stresszt okoznak. Akkor pedig különösen, ha adózással is párosulnak. Óvd a céged (és az egészséged), üljünk le, és néhány óra alatt tisztázzuk a fontos adózási kérdéseket. További részletek...

A te online irodád

Papírmentes könyvelés, online. Ezt nemcsak a környezet hálálja meg, hanem a céged is, hiszen rengeteg adminisztratív tehertől szabadítunk meg. További részletek...

Cégalapítás

Vállalkoznál, de nem tudod, milyen formán éri meg? Segítünk a kezdeti lépésektől, egészen a pénzügyi stratégia megszületéséig. Mindent elmagyarázunk és megcsinálunk, amire szükséged van. További részletek...

Külsős bérszámfejtés

Ne a béreken spórolj, hanem a bérszámfejtésen. Így munkatársaid lojálisak, a céged pedig sokkal nyereségesebb lesz. További részletek...

Könyvelés

Mi imádjuk, de pontosan tudjuk, hogy a könyvelés a vállalkozói lét legunalmasabb és idegörlőbb része. Hagyd ránk, és foglalkozz azzal, ami értéket teremt az ügyfeleidnek – és így cégednek. További részletek...